• Ecotours
    Ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μετατρέποντάς τες σε εργαστήρια
    για τη συν-ανάπτυξη κυκλικών και βιώσιμων τουριστικών οικοσυστημάτων
  • Επιχειρημάτικα πάρκα
    Συμμετέχουμε. Συνδιαμορφώνουμε το αύριο
    Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα
    Δυτικής Μακεδονίας
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ
  • Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ
  • LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
    LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
    Σχεδιάζουμε μαζί το νέο πρόγραμμα
  • EEN
    To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
    συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
    Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
    επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη


Leader






 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

image Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) πρόκειται να προκηρύξει την 1η Νοεμβρίου 2016Υποτροφίες για τη στήριξη Υποψηφίων Διδακτόρωνμε καταληκτική ημερομηνία την30η Νοεμβρίου 2016.Η διαχείριση της προκήρυξης θα πραγματοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

 

Στόχος της προκήρυξης είναι η υποστήριξη Υποψηφίων Διδακτόρων (ΥΔ) για τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)και  αποσκοπεί στη χρηματοδότηση Υποψηφίων Διδακτόρων για την εκπόνηση της Διδακτορικής τους διατριβής σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) ή/και σε Ερευνητικά Κέντρα συνεργαζόμενα με ΑΕΙ, στην Ελλάδα.

Αίτηση για χρηματοδότηση μπορεί να υποβάλουν και υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι/ες εκπονούν ήδη τη διδακτορική διατριβή τους σε ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με την προϋπόθεση στην τελευταία περίπτωση, να έχουν γίνει δεκτοί από ελληνικό ΑΕΙ για να την ολοκληρώσουν στην Ελλάδα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου 3 της παρούσας προκήρυξης.

Η διάρκεια της χρηματοδότησης (υπό μορφή υποτροφίας) είναι έως 3 έτη.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της παρούσας προκήρυξης ανέρχεται στα8.500.000.€ και χρηματοδοτείται σύμφωνα με την υπογραφείσα δανειακή σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

                                                            

3. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η αίτηση υποβάλλεται από υποψήφιους διδάκτορες με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχει εγκριθεί η εγγραφή τους ως υποψηφίων διδακτόρων από τη Γενική Συνέλευση ή το αρμόδιο όργανο του Τμήματος (υποβάλλεται σχετική βεβαίωση κατά την αίτηση).
  • Να μην έχουν παρέλθει περισσότεροι από 24 μήνες από τον ορισμό της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής κατά την ημερομηνία έναρξης υποβολής των προτάσεων.
  • Να μην έχουν παρέλθει περισσότερα από 7 έτη από τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι κάτοχος περισσότερων του ενός τίτλου σπουδών, λαμβάνεται υπόψη ο τίτλος που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συνάφεια με το θέμα της διδακτορικής διατριβής.
  • Να μην είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος σε οποιοδήποτε επιστημονικό τομέα.
  • Να μην χρηματοδοτούνται για την προτεινόμενη διδακτορική έρευνα από οποιαδήποτε άλλη πηγή κατά τη διάρκεια της υποτροφίας.
  • Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές ή να έχουν τύχει αναβολής κατάταξης. Οι προϋποθέσεις της παραγράφου αυτής θα πρέπει να πληρούνται κατά τον χρόνο έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της καταβολής της υποτροφίας, οι συνολικές αμοιβές του ΥΔ από κάθε είδους απασχόληση (μισθωτή εργασία ή ελεύθερο επάγγελμα) συμπεριλαμβανομένου του ποσού της υποτροφίας, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 15.000€ ανά έτος.

  •  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Οι αιτήσεις θα κατατάσσονται κατ' επιλογή του/της υποβάλλοντος/ουσας την πρόταση σε μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες ευρείες επιστημονικές περιοχές: 

Α. Φυσικές Επιστήμες  

Β. Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογικές Επιστήμες 

Γ. Επιστήμες Ζωής                                                                                                    

Δ. Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες          

Το μηνιαίο ύψος της υποτροφίας του Υποψήφιου Διδάκτορα ανέρχεται σε  εννιακόσια ευρώ (900€). Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι έως 3 έτη.

Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή γίνεται από τον Υποψήφιο Διδάκτοραηλεκτρονικά,στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας www.gsrt.gr.

 Η φόρμα υποβολής θα αποτελείται από δύο (2) διακριτά τμήματα:

1) Τμήμα Α:  Θέμα διδακτορικής διατριβής

  • - Τίτλος, Επιστημονική Περιοχή και σύνοψη (abstract) του προτεινόμενου θέματος της διδακτορικής διατριβής.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα της διδακτορικής διατριβής, ο δηλωθείς τίτλος μπορεί να τροποποιηθεί μετά την ένταξη της πρότασης κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΔ.

  •  ΣυνοδευτικήΕπιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος,στην οποία θα παρουσιάζεται το ερευνητικό ενδιαφέρον του ΥΔ σχετικά με την επιθυμία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, το θέμα της διδακτορικής διατριβής καθώς και η ανάγκη οικονομικής στήριξης.
  •  Αιτούμενη διάρκεια χρηματοδότησης(έως 36 μήνες).

 

2) Τμήμα Β: Υποψήφιος Διδάκτορας

  •  Γενικά στοιχεία υποψηφίου
  •  Βιογραφικό

 Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός βασικά πτυχία, δηλώνεται το πτυχίο που είναι σε μεγαλύτερη συνάφεια με το θέμα της διδακτορικής διατριβής.

  •  Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών
  • Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ή/και παρουσιάσεις σε συνέδρια
  •  Στοιχεία (Όνομα, ιδιότητα, email, τηλέφωνο) δύο (2) τουλάχιστον επιστημόνων από τους οποίους μπορεί να αναζητηθούν εμπιστευτικά συστατικές επιστολές.

Αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα τηςΓΓΕΤ

Οι υποβληθείσες αιτήσεις λαμβάνουν αριθμό υποβολής ο οποίος είναι μοναδικός και θα χρησιμοποιηθεί  στη συνέχεια από τη ΓΓΕΤ για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι υποψήφιοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να συμπληρώσουν πλήρως και ορθώς όλα τα πεδία της αίτησης έως τη λήξη της προθεσμίας της ηλεκτρονικής υποβολής.Προτάσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν θα προωθούνται προς αξιολόγηση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν μόνο μία αίτηση στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης.Η υποβολή της αίτησης γίνεται στην ελληνική γλώσσα.

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων θα είναι από την 1η Νοεμβρίου 2016 ως και την 30η Νοεμβρίου 2016.  

                          

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Η προκήρυξη θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες:

 www.gsrt.grκαι www.erevna.minedu.gov.gr


ANKO AE Social Media

 

ANKO SA Facebook  ANKO SA LinkedIn  ANKO SA Instagram  ANKO SA Youtube

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.