Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

Εγκρίθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, τα τεύχη των μελετών που συνέταξε η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε για το έργο “Προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης”.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν, με απόφαση, στις 3/12/2020, του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη, τα τεύχη των μελετών που συνέταξε η “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.” για το έργο, προϋπολογισμού δαπάνης: 16.300.000 € με ΦΠΑ.

Περισσότερα...

Τις αποφάσεις ένταξης επτά (7) έργων Δημόσιου χαρακτήρα υπέγραψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) της ΑΝΚΟ, κος Τσιούμαρης Γρηγόρης, Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο : «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» της Προτεραιότητας 4 «Αύξηση της Απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020» που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας ως Ενδιάμεσος Φορέας.

Περισσότερα...

Αναρτήθηκε εμπρόθεσμα η κατάθεση των παρατηρήσεων-θέσεων της ΑΝΚΟ επί του "Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Master Plan) για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης" στον ιστότοπο της ανοικτής διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η δυνατότητα έγγραφης παρέμβασης στον ιστότοπο της ανοικτής διακυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος έπαψε να ισχύει από χθες 10/11/20 και ώρα 16:00, οπότε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή.

Λόγω συνθηκών (COVID 19) σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Περιφερειάρχη στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα δοθεί δυνατότητα περαιτέρω παρεμβάσεων έως το τέλος Νοεμβρίου, ενδεχομένως με άλλον τρόπο, σε όσους επιθυμούν να τις καταθέσουν.

Δείτε τα σχόλια & τις παραητρήσεις εδώ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, θέτει από τις 2 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Master Plan για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.
Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση του Σχεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, και ώρα 16:00.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

Δείτε εδώ την δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση http://www.opengov.gr/minenv/?p=11202

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνεται η ένταξη εξήντα δύο (62) έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στις Π.Ε Κοζάνης και Γρεβενών, στα πλαίσια του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., μετά την έκδοση της σχετικής Απόφασης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΝΚΟ κ. Κασαπίδη Γεώργιο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 14,00 εκ.€ με Δημόσια δαπάνη 6,5 εκ.€.

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ της ΑΝΚΟ και των δικαιούχων για την υλοποίηση των έργων τους, ενώ άμεσα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και οι πρώτες πληρωμές.

Τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30-6-2023.

Δείτε την Απόφαση Ένταξης εδώ.


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.