Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

Η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι ο φορέας διαχείρισης προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ , εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ, ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει

την Τετάρτη 20 Μαϊου 2015 στη Θεσσαλονίκη και ώρα 7.00μ.μ στο ξενοδοχείο ''ΤΗΕ ΜΕΤHOTEL"

 ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα:

«Net-Metering: Νέο Εργαλείο μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων από τηνεγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών»

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και περιβάλλοντος και των φορέων του καθώς και ειδικοί επιστήμονες που θα αναλύσουν το θεσμικό πλαίσιο, τις ωφέλειες και τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη χρήση του Net-Metering (ενεργειακός συμψηφισμός).

image Τι είναι το Net Metering;

 Ως Net Metering ορίζεται η δυνατότητα που δίνεται σε καταναλωτές του ηλεκτρικού δικτύου Χαμηλής Τάσης να εγκαταστήσουν ΦΒ σταθμούς για αποκλειστική χρήση την ιδιοκατανάλωση της παραγόμενης ενέργειας με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού. Οι ΦΒ σταθμοί μπορούν να εγκατασταθούν αποκλειστικά σε σταθερές βάσεις, είτε στη στέγη των καταναλωτών, είτε στο έδαφος (στο αγροτεμάχιο της μονάδας ή σε όμορο αυτού) και θα πρέπει να διαστασιολογούνται με στόχο η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να συμψηφίζεται με την αντίστοιχη καταναλισκόμενη. Με τις προβλέψεις της νομοθεσίας δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μειώσουν σημαντικά τα έξοδα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

  •   Ποιοι μπορούν να εγκαταστήσουν ΦΒ σταθμού με Net Metering;

Δικαίωμα εγκατάστασης έχουν φυσικά πρόσωπα (επιτηδευματίες ή μη), και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα οποία είτε έχουν στην κυριότητά τους το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί το ΦΒ σύστημα, είτε έχουν την νόμιμη χρήση αυτού (π.χ. μέσω μίσθωσης, δωρεάν παραχώρησης κλπ) και έχουν διασφαλίσει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του χώρου.

  • Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

 

image

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟΜέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3 50100 Κοζάνη Τηλ.: +30 24610 24022 Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.