• Ecotours
  Ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μετατρέποντάς τες σε εργαστήρια
  για τη συν-ανάπτυξη κυκλικών και βιώσιμων τουριστικών οικοσυστημάτων
 • Επιχειρημάτικα πάρκα
  Συμμετέχουμε. Συνδιαμορφώνουμε το αύριο
  Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα
  Δυτικής Μακεδονίας
 • Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ
 • Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ
 • LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
  LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
  Σχεδιάζουμε μαζί το νέο πρόγραμμα
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη


Leader


 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

Με σημαντική προσέλευση των επιχειρήσεων γούνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στις 6:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καστοριάς, η ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ η ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ A.E. και τα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ, «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν»

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την εν θέματα Δράση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» και τον ΕΦΕΠΑΕ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς κ. Χαραλάμπος Καραταγλίδης, ο οποίος τόνισε την χρησιμότητα της Δράσης, ενώ επίσης παρουσίασε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο κλάδος της γούνας λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως στην τοπική οικονομία της Καστοριάς. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κ. Καραταγλίδης τόνισε την ανάγκη σχεδιασμού νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και θεσμικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο συνεργάτης και εκπρόσωπος του Ε.Γ. Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παναγιώτης Σακέλλης.

Ακολούθως έλαβε χώρα η παρουσίαση της Δράσης, από τα στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ κ. Χρήστο Σαρίκενα (Υπεύθυνο της Δράσης) και κα Μαριάννα Νικολαϊδου.

Στην συζήτηση που ακολούθησε μετά το πέρα της παρουσίασης τα στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων παρέχοντας σε αυτούς τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ενώ επίσης τέθηκαν ζητήματα και προτάσεις των επιχειρήσεων για τη βελτίωση του περιεχομένου της Δράσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέρα των επιχειρήσεων, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κα. Ευφροσύνη Ντιό, εκπρόσωποι των φορέων Γούνας, καθώς και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.(παράρτημα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) κα. Λιάνα Παπατέρπου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Υπεύθυνος Δημοσιότητας και Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Δράση συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ REACT EU).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δράση, πατήστε εδώ


ANKO AE Social Media

 

ANKO SA Facebook  ANKO SA LinkedIn  ANKO SA Instagram  ANKO SA Youtube

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.