• Ecotours
    Ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μετατρέποντάς τες σε εργαστήρια
    για τη συν-ανάπτυξη κυκλικών και βιώσιμων τουριστικών οικοσυστημάτων
  • Επιχειρημάτικα πάρκα
    Συμμετέχουμε. Συνδιαμορφώνουμε το αύριο
    Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα
    Δυτικής Μακεδονίας
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ
  • Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ
  • LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
    LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
    Σχεδιάζουμε μαζί το νέο πρόγραμμα
  • EEN
    To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
    συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
    Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
    επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη


Leader






 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

image Αν σκέφτεστε να υποβάλλετε αίτηση για χρηματοδότηση της ΕΕ τότε ο Οδηγός αρχαρίων της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 θα σας βοηθήσει αρκετά. Είναι χρήσιμος είτε θέλετε να  υποβάλλετε αίτηση χρηματοδότησης της ΕΕ για πρώτη φορά, αλλά θα είναι εξίσου χρήσιμος ακόμη κι αν έχετε προηγούμενη εμπειρία από τα προγράμματά της Ευρωπαικής Ενωσης.

Ο νέος προϋπολογισμός της ΕΕ, ή το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, λειτουργεί από το 2014 μέχρι το 2020. Η νέα γενιά προγραμμάτων της ΕΕ βασίζεται σε προγενέστερα επιτυχημένα προγράμματα που έχουν όμως βελτιωθεί και εκσυγχρονιστεί. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε βασικούς τομείς για το μέλλον της ΕΕ: έρευνα και καινοτομία, μεταφορές, ενέργεια, ευκαιρίες απασχόλησης για τη νεότερη γενιά και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, για να παραθέσουμε ενδεικτικά μερικούς από αυτούς. Ο στόχος μας είναι σαφής: προώθηση της απασχόλησης και της ανάπτυξης και δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής στην Ευρώπη. 

Η παρούσα έκδοση εισάγει τους αρχάριους στο ευρύ φάσμα των διαθέσιμων δυνατοτήτων χρηματοδότησης της ΕΕ. Προσφέρει βασική καθοδήγηση σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και σας υποδεικνύει πού θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο παρών οδηγός περιλαμβάνει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα της ΕΕ για τη δημοσιονομική περίοδο 2014-20.

Ο οδηγός στοχοθετεί έξι βασικές κατηγορίες δυνητικών αιτούντων: μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), νέους ερευνητές, γεωργούς και δημόσιους οργανισμούς. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αποτελέσει πολύτιμη πηγή πληροφοριών για αιτούντες από άλλα πεδία.

Παραπέμπει σε ιστότοπους σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης από την ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, και παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως:

  • πώς και πού πρέπει να υποβάλετε αίτηση
  • άλλους γενικούς κανόνες (επιλεξιμότητα, κ.λπ.).

Δίκτυα πληροφοριών της ΕΕ

Εταιρείες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες μέσω του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Δικτύου (EN), το οποίο συγκεντρώνει περίπου 600 οργανισμούς στήριξης επιχειρήσεων που εδρεύουν σε περισσότερες από 50 χώρες.

 

  •  Αναλυτικές πληροφορίες για τον Οδηγό αρχαρίων εδώ

ΑΝΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, 24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ. 676,677), e-mail: info@anko-eunetwww.anko.gr & www.anko-eunet.gr, fax:24610.40210, Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη


ANKO AE Social Media

 

ANKO SA Facebook  ANKO SA LinkedIn  ANKO SA Instagram  ANKO SA Youtube

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.