Αν είστε μία πολύ μικρή, μικρή ή μεσαία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Τουριστικό Κλάδο ή έχετε συναφή/συμπληρωματική δραστηριότητα και σας ενδιαφέρει να προωθήσετε νέες υπηρεσίες ενσωματώνοντας στη λειτουργία σας τις αρχές του κυκλικού και βιώσιμου τουρισμού, τότε το πρόγραμμα ECOTOURS μπορεί να σας βοηθήσει!

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ECOTOURS απευθύνεται σε τοπικές κοινότητες και επιχειρήσεις στην Ιταλία (Σικελία: Enna, Agrigento και Trapani), την Ελλάδα (Δυτική Μακεδονία), τη Γαλλία (Κορσική, Μπαστιά), την Ουγγαρία (Νότια Μεγάλη Πεδιάδα), την Ισπανία (Γαλικία, Βίγκο) και την Κύπρο (Λευκωσία), περιφέρειες των οποίων οι φορείς είναι εταίροι του προγράμματος.

Μέσω της διακρατικής συνεργασίας, της μεταφοράς καλών πρακτικών και της ανάπτυξης ικανοτήτων, μεταξύ των επιχειρήσεων, θα υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός συστήματος στήριξης των τουριστικών ΜΜΕ με έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι αρχές και τα πρότυπα της κυκλικής οικονομίας εφαρμόζονται στις τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις αλλά και τα τοπικά οικοσυστήματα, ευρύτερα.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση (επιλέξιμοι ΚΑΔ):

55. 10 - Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα,
55. 20 - Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής,
55.30 -Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής & ρυμουλκούμενα οχήματα,
56.10 - Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών υπηρεσιών εστίασης,
79 - Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
77.21 - Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών,
R90 - Δημιουργικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που επιδεικνύουν ή στοχεύουν στην καινοτομία στον τουρισμό,
91 - Δραστηριότητες βιβλιοθηκών, αρχειοφυλακείων, μουσείων, και λοιπές πολιτιστικές δραστηριότητες
93 - Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας,
Άλλες ΜΜΕ από τον κωδικό ΚΑΔ Α - Γεωργία, δασοκομία και αλιεία που επιδεικνύουν ή επιδιώκουν την καινοτομία στον τουρισμό.

Οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις θα επιλεγούν, μετά από αξιολόγηση, θα συμμετέχουν σε πέντε (5) δράσεις:

Δράση 1


Δράση 1 - 80 ώρες παροχής συμβουλών και καθοδήγησης για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη

Δράση 2


Δράση 2 - Συμβουλευτική και πιστοποίηση βιωσιμότητας

Δράση 3


Δράση 3 - Συμμετοχή σε διακρατική εκπαιδευτική επίσκεψη

Δράση 4


Δράση 4 - Στήριξη για τη δημιουργία διαδρομής κυκλικού οικοτουρισμού

Δράση 5


Δράση 5 - Συμμετοχή στον διαγωνισμό καινοτομίας

Χρηματοδοτική στήριξη

Μπορεί να ανέρθει έως 6.650,00 ευρώ ανά επιλεγμένη επιχείρηση -δικαιούχο (αναλυτικά στην Πρόσκληση).

Κριτήρια επιλεξιμότητας


Κριτήριο επιλεξιμότητας 1: Ο αιτών να είναι πολύ μικρή, μικρή ή μεσαία επιχείρηση

Κριτήριο επιλεξιμότητας 2: Η οικονομική δραστηριότητα του αιτούντος να αφορά τον τουρισμό ή άλλες δραστηριότητες που καταδεικνύουν ή στοχεύουν στην καινοτομία στον τομέα του τουρισμού

Κριτήριο επιλεξιμότητας 3: Ο αιτών να βρίσκεται στις επιλέξιμες χώρες του προγράμματος

Κριτήριο επιλεξιμότητας 4: Ο αιτών να μην είναι προβληματική επιχείρηση

Κριτήριο επιλεξιμότητας 5: Ο αιτών να συμμορφώνεται με τους εθνικούς και ενωσιακούς κανονισμούς και να μην έχει υποβάλει αίτηση ούτε να έχει λάβει διπλή χρηματοδότηση

Κριτήριο επιλεξιμότητας 6: Ο αιτών να υποβάλλει εμπρόθεσμα συμπληρωμένη αίτηση.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στα αγγλικά, εδώ

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, 17:00 CET.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ενωση "Single Market Programme" EISMEA - European Innovation Council and SMEs Executive Agency https://ecotours-project.eu/ 

Πληροφορίες

ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κα. Βασιλική Βάντα 24610.24022, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι μόνο του συντάκτη ή των συντακτών και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις γνώμες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του EISMEA και του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις ΜΜΕ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EISMEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτές.


Το PRISM είναι μια μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση με αποστολή να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για την ανταποκρινόμενη πρόοδο κοινωνιών και ανθρώπων.
Είναι ένας κόμβος συν-σχεδιασμού, ανοιχτός σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με στόχο την αξιοποίηση της διαφορετικότητας και την ανταλλαγή των κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών πόρων των τοπικών κοινοτήτων, από ευρωπαϊκή και διεθνή προοπτική.
Το PRISM αξιολογεί ετησίως τον κοινωνικό του αντίκτυπο αξιολογώντας όλες τις μορφές σημαντικής αλλαγής που βιώνουν άτομα και κοινότητες, μετά τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητές του ως «συν-ειδικοί». Ο αντίκτυπος των δράσεών του λαμβάνει υπόψη την ενίσχυση του εισοδήματος και το επίπεδο ένταξης στην αγορά εργασίας, τις καινοτομίες στον τομέα της εκπαίδευσης, την κοινωνική ένταξη και τις αλλαγές σχέσεων, τις επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία και τις γενικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και ευεξίας.

  

 

Το Universidade de Vigo είναι ένα Ισπανικό, δημόσιο, ακαδημαϊκό ίδρυμα που ιδρύθηκε επίσημα το 1989 με τρεις κύριους στόχους: να παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με υψηλά ποσοστά ποιότητας και να είναι προσανατολισμένο στην προώθηση των προοπτικών εργασίας στους φοιτητές του δίνοντας προτεραιότητα στη διεθνοποίηση. να προωθήσει μια βασική και εφαρμοσμένη έρευνα μέσω ανταγωνιστικών ερευνητικών ομάδων σε διεθνές επίπεδο και να μεταφέρει τη γνώση και τις επιστημονικές προόδους της στην κοινωνία προκειμένου να προωθήσει μια έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλης της γύρω περιοχής.
Η UVigo διαθέτει 3 Πανεπιστημιουπόλεις σε Ourense, Pontevedra και Vigo και ηγείται του International Campus of Excellence Campus do Mar, το οποίο επιδιώκει να γίνει καταλύτης για ένα διασυνοριακό και ολοκληρωμένο δίκτυο μονάδων έρευνας, διδασκαλίας και μεταφοράς γνώσης στον τομέα της επιστήμης και τεχνολογίας της θάλασσας . Διαθέτει επίσης ένα Campus of the Water στο Ourense και το Campus CREA στην Pontevedra, το οποίο διαθέτει την πιστοποίηση “Ιnternational Green Campus”.

     

 

Η Petra Patrimonia Corsica είναι ένας συνεταιρισμός που ειδικεύεται στον αειφόρο τουρισμό, τη γαλάζια οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική καινοτομία με σημαντική εμπειρία σε έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, τόσο ως συντονιστής όσο και ως εταίρος.
Η Petra Patrimonia Corsica ενεργεί ως Οργανισμός Υποστήριξης Επιχειρήσεων που προωθεί την επιχειρηματικότητα και συμβάλλει στην εδαφική συνοχή με παραρτήματα στην (Κορσική, Γουαδελούπη, Γουιάνα), επίσης μέσω ευκαιριών κατάρτισης υψηλού επιπέδου που οργανώνονται και πιστοποιούνται από την Qualiopi.

 

 

Η ENOROS Consulting Ltd αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Συστάθηκε το 2006 και έκτοτε δραστηριοποιείται στον τομέα της διοίκησης έργων (management consulting), παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Στόχο της ENOROS Consulting Ltd αποτελεί η παροχή εξειδικευμένης γνώσης, σε θέματα σχεδιασμού και διαχείρισης κοινοτικών πόρων. Παράλληλα, η εταιρεία εξειδικεύεται στη διαχείριση και αξιολόγηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων (σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), σε θέματα ανθρωπίνων πόρων και νέων τεχνολογιών. Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο τοπικών συνεργατών στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, της νεολαίας και της απασχόλησης, της δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης, της ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, της προστασίας των πολιτών, της κοινωνικής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

    

Το Κοινοτικό Ίδρυμα Agrigento και Trapani είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών – λαϊκή και ανεξάρτητη – που προωθεί την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στην επικράτεια των επαρχιών Agrigento και Trapani (Σικελία, Ιταλία). Το Κοινοτικό Ίδρυμα προωθεί την κουλτούρα της προσφοράς, της συμμετοχής και της συνυπευθυνότητας, δημιουργεί προγράμματα κοινωνικής υποδομής ικανά να προσδώσουν στρατηγική αξία για την περιοχή.

     

 

Η ΑΝΚΟ ιδρύθηκε το 1985 ως επιστημονικό εργαλείο των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εχει κύριους μετόχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Ο ρόλος της σαν Αναπτυξιακός Οργανισμός είναι να λειτουργεί, πρωτοποριακά, ως επιστημονικός φορέας προσέγγισης της περιφερειακής ανάπτυξης και στόχος της η προώθηση, υποστήριξη και συμβολή στην ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη μέσω: Μελέτης, προώθησης, διαχείρισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης
προγραμμάτων και έργων ανάπτυξης σε συνεργασία και συμπληρωματικότητα δράσεων με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς φορείς, το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα
Η υποστήριξη των αυτοδιοικητικών αρχών, των επιχειρήσεων και των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας με παροχή αδιάλειπτης ενημέρωσης και συνεχή ευαισθητοποίηση, με την παροχή κινήτρων για την ενεργοποίηση και συμβολή στη διαμόρφωση αναπτυξιακών στρατηγικών και τον συντονισμό δράσεων για την υλοποίηση καινοτόμων αναπτυξιακών έργων.

    

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Csongrad-Csanad County (CSMKIK) έχει ιστορία 130 ετών, 1100 μέλη από τους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, των υπηρεσιών και της βιοτεχνίας και άμεσες επαφές με περισσότερες από 33.000 επιχειρήσεις στην περιοχή μας. Πρωταρχικό μας καθήκον, ως επιχειρηματικό συμβούλιο που λειτουργεί ως δημόσιος φορέας, είναι η οικονομική ανάπτυξη και η γενικότερη εκπροσώπηση των επιχειρήσεων. Ο ρόλος του φορέα είναι να βοηθάει τα μέλη του βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, παρέχοντας οικονομικές αναλύσεις και προβλέψεις, προσφέροντας επιχειρηματικές εκπαιδεύσεις, ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων, αντιστοίχιση επιχειρήσεων, θεματικές εκδηλώσεις και συνέδρια. Δίνεται μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικοτητας τους και στη βοήθεια τους να αναπτυχθούν και να διεθνοποιηθούν. Είναι επίσης το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης ΜΜΕ στον κόσμο με διεθνείς φιλοδοξίες.

   

Συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι μόνο του συντάκτη ή των συντακτών και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις γνώμες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του EISMEA και του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις ΜΜΕ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EISMEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτές.

Ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μετατρέποντάς τες σε εργαστήρια

για τη συν-ανάπτυξη κυκλικών και βιώσιμων τουριστικών οικοσυστημάτων

Συγχρηματοδοτείται από: EISMEA - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Συμφωνία Ν° 101085853

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται είναι μόνο του/των συγγραφέα/ών και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και του Εκτελεστικού Οργανισμού ΜΜΕ (EISMEA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η EISMEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτά.

Το πρόγραμμα ECOTOURS θα βελτιώσει την ικανότητα των τουριστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και του τουριστικού οικοσυστήματος αυτών των κοινοτήτων, ενσωματώνοντας περιβαλλοντικές αρχές, πρακτικές και πρότυπα στις επιχειρήσεις τους.

Μέσω της διακρατικής συνεργασίας, της αμοιβαίας μάθησης και της ανάπτυξης ικανοτήτων, το έργο θα εμπλέξει βασικούς παράγοντες και τοπικές κοινότητες στην Ευρώπη σε συνεκτικές και συνεργατικές στρατηγικές και δράσεις για τη δημιουργία ενός συστήματος στήριξης των τουριστικών ΜΜΕ, με έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι αρχές και τα πρότυπα της κυκλικής οικονομίας εφαρμόζονται στις τουριστικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Το έργο απευθύνεται σε τοπικές κοινότητες στην Ιταλία (Σικελία: Enna, Agrigento και Trapani), την Ελλάδα (Δυτική Μακεδονία), τη Γαλλία (Κορσική,Μπαστιά), την Ουγγαρία (Νότια Μεγάλη Πεδιάδα), την Ισπανία (Γαλικία, Βίγκο), την Κύπρο (Λευκωσία), συμπεριλαμβανομένης μιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς διεθνούς σημασίας, που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος κοινές κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις λόγω των επιπτώσεων της τρέχουσας πανδημίας COVID-19.

 • Διακρατικό πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων που βασίζεται στην αμοιβαία μάθηση και την ανταλλαγή πρακτικών στον κυκλικό τουρισμό
 • Πολυμετοχικό και πολυεπιστημονικό σύστημα υποστήριξης των ΜΜΕ του τουρισμού
 • Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι (Open Educational Resources - OERs) που βασίζονται στον κυκλικό τουρισμό, την επιχειρηματική ανάπτυξη και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας
 • Έξι (6) ολοκληρωμένα δρομολόγια κυκλικού τουρισμού σε κοινότητες-στόχους
 • Στρατηγική μάρκετινγκ βιώσιμου τουρισμού και σχέδια για την προώθηση του κυκλικού πολιτιστικού τουρισμού στις κοινότητες-στόχους
 • Ειδικά προσαρμοσμένος και πολυσυμμετοχικός πίνακας εργαλείων (dashboard) που περιλαμβάνει (οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς) δείκτες επιπτώσεων στη βιωσιμότητα

Αποτελέσματα

 • Καλύτερη κατανόηση της έννοιας του «κυκλικού τουρισμού» στις εμπλεκόμενες τοπικές κοινότητες και σε επίπεδο ΕΕ, με γνώμονα τον τρόπο με τον οποίο ο κυκλικός τουρισμός μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινότητας και να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη
 • Συνδημιουργία και δοκιμή ενός καινοτόμου και πολυσυμμετοχικού συστήματος υποστήριξης για τις ΜΜΕ του τουρισμού και του οικοσυστήματος του τουρισμού στον κυκλικό τουρισμό, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο
 • Βελτιωμένη ανθεκτικότητα, βασικές ικανότητες και δυνατότητα 96 συνολικά τουριστικών ΜΜΕ να ενσωματώσουν τις αρχές του κυκλικού τουρισμού και να υιοθετήσουν πρότυπα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες και τις πρακτικές τους, με σκοπό τη βελτίωση και τη μέτρηση των πράσινων, κοινωνικών και βιώσιμων επιδόσεων τους
 • Ενισχυμένη στρατηγική συνεργασία, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και συνέργειες μεταξύ των ΜΜΕ του τουρισμού και των οικοσυστημάτων τουρισμού των τοπικών κοινοτήτων που συμμετέχουν ενεργά στην ανταλλαγή γνώσεων και τη συν-ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών και πρακτικών που βασίζονται στον κυκλικό τουρισμό
 • Αυξημένη διακυβέρνηση (δημόσια/ιδιωτική), πολυσυμμετοχική δέσμευση και διατομεακοί συνασπισμοί για τη διερεύνηση καινοτόμων κυκλικών επιχειρηματικών στρατηγικών και μοντέλων στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης των τοπικών κοινοτήτων

Στόχοι

 • Να αυξήσει την ικανότητα των τουριστικών ΜΜΕ και των τοπικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη να ενσωματώσουν και να προωθήσουν βιώσιμες στρατηγικές και πρακτικές στον κυκλικό τουρισμό
 • Να ενισχύσει τη διαδικασία μετάβασης των τουριστικών ΜΜΕ βελτιώνοντας την ικανότητά τους να εφαρμόζουν αρχές και πρότυπα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας
 • Να εμπλέξει τους βασικούς φορείς και τις τοπικές κοινότητες στην Ευρώπη σε συνεκτικές και συνεργατικές στρατηγικές και δράσεις ώστε να χτίσουν ένα υποστηρικτικό σύστημα για τις τουριστικές ΜΜΕ
 • Να μεγεθύνει τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική αναγέννηση των προορισμών υπαίθρου στην Ευρώπη μέσω του κυκλικού τουρισμού

Ενημερωτικό υλικό:

Επίσημη σελίδα Ecotours

https://ecotours-project.eu/ 

Social

https://www.instagram.com/ecotoursproject/

https://www.facebook.com/ecotoursproject/ 


Εταίροι

«Πιστεύουμε ότι η συνεργασία είναι το κλειδί για την επίτευξη επιτυχίας και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών που μοιράζονται το όραμα και τις αξίες μας. Μαζί, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον κόσμο»

PRISM IMPRESA SOCIALE S.R.L. VIGO UNIVERSITY COOPERATIVE D' ACTIVITE ET D'EMPLOI PETRA PATRIMONIA ENOROS CONSULTING LIMITED Fondazione comunitaria di Agrigento e Trapani ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι μόνο του συντάκτη ή των συντακτών και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις γνώμες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του EISMEA και του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις ΜΜΕ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EISMEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτές.

Το πρόγραμμα ECOTOURS είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενιαίας Αγοράς (SMP/SME Pillar), συμφωνία αριθ. 101085853. Το έργο προβλέπει χρηματοδοτική στήριξη στις Πολύ Μικρές, Μικρές & Μεσαίες επιχειρήσεις (ΠΜΜΜΕ, εφεξής δικαιούχο/ους) ως μέσο επίτευξης των στόχων του.

Οι τύποι των δράσεων που υλοποιούνται ώστε να λάβουν χρηματοδοτική στήριξη είναι:

Δράση 1 — 80 ώρες παροχής συμβουλών και καθοδήγησης για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη
Δράση 2 — Συμβουλευτική και πιστοποίηση βιωσιμότητας
Δράση 3 — Συμμετοχή σε διακρατική εκπαιδευτική επίσκεψη
Δράση 4 — Στήριξη για τη δημιουργία διαδρομής κυκλικού οικοτουρισμού
Δράση 5 — Συμμετοχή στον διαγωνισμό καινοτομίας

Αναμενόμενη διάρκεια υλοποίησης : Οκτώβριος 2023 — Φεβρουάριος 2025

Μέγιστο ποσό χρηματοδοτικής στήριξης: ενδεικτικά 6.650,00 ευρώ ανά επιλεγμένο δικαιούχο

Γλώσσα στην οποία υποβάλλονται οι Αιτήσεις χρηματοδότησης: Αγγλικά


Φόρμα Υποβολής

Προθεσμία Υποβολής: Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023, 17:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET) / 18:00 ώρα Ελλάδος (EEST)
Διαδικτυακή διεύθυνση για περαιτέρω πληροφορίες (πλήρες κείμενο της πρόσκλησης / κατευθυντήριες γραμμές της πρότασης)
Διαδικτυακή διεύθυνση για την Πρόσκληση στα ελληνικά


Συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι μόνο του συντάκτη ή των συντακτών και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις γνώμες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του EISMEA και του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις ΜΜΕ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο EISMEA μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτές.

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.