Leader


 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση της ΑΝΚΟ συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου με τον Δήμαρχο Γρεβενών και στελέχη/συνεργάτες του Δήμου με στόχο τη συνολική αποτύπωση και αξιολόγηση της πορείας των έργων που είναι σε εξέλιξη και τον προσδιορισμό νέων αναπτυξιακών παρεμβάσεων για ένα βιώσιμο και ελκυστικό Δήμο Γρεβενών.
Σε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης με τους ειδικούς συμβούλους του Γιάννη Ντόλια και Φωτεινή Τσαμπαρδούκα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Πρασίνου Ρήγα Σκόδρα, παρουσίασαν τον αναπτυξιακό τους σχεδιασμό σε επίπεδο συγκεκριμένων έργων που η υλοποίησή τους θα συμβάλλει στην αξιοποίηση και ανάδειξη του πλούσιου φυσικού και οικιστικού αποθέματος της περιοχής.

Η αξιοποίηση της ορεινής πλευράς του Δήμου με αιχμή του δόρατος την Βασιλίτσα, τους Φιλιππαίους και τη Σαμαρίνα καθώς και η ανάδειξη του πλούσιου ιστορικού-πολιτιστικού και παλαιοντολογικού-γεωλογικού αποθέματος αποτελεί βασική προτεραιότητα, η οποία συνδυαζόμενη με την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης των Γρεβενών μπορεί να διαμορφώσει έναν δυναμικό τόπο προσέλκυσης επισκεπτών που θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ε65.
Η στήριξη της οικονομίας της περιοχής με την διαμόρφωση των κατάλληλων υποδομών για προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω προώθηση των μανιταριών που αποτελούν το brand της περιοχής αποτέλεσε ξεχωριστό σημείο της συζήτησης.

Αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΑΝΚΟ στην περιοχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επί σειρά ετών και στο πλαίσιο αυτό η τεχνική υποστήριξη της ΑΝΚΟ προς το Δήμο Γρεβενών θεωρείται δεδομένη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης και τη σημαντικότητα που έχει για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Γιάννης Γκίνης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΑΝΚΟ αποτύπωσε την πορεία των συμβατοποιημένων έργων, των εκκρεμοτήτων και των δυνατοτήτων επίλυσής τους καθώς και τις νέες, εκ της νομοθεσίας, ανάγκες που προκύπτουν στο σχεδιασμό έργων και την επιτυχή υλοποίησή τους από τους Δήμους.

Τέλος, η Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη του Τμήματος Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας, συνέβαλε στη συζήτηση για θέματα επιχειρηματικού-επενδυτικού ενδιαφέροντος προτείνοντας παράλληλα τη σύσταση ενός διαρκούς διαύλου επικοινωνίας με τα στελέχη του Δήμου με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή τους για χρηματοδοτικά προγράμματα, ζητήματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοζάνη 7 Ιουνίου 2024


ANKO AE Social Media

 

ANKO SA Facebook  ANKO SA LinkedIn  ANKO SA Instagram  ANKO SA Youtube

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.