• Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Σχεδιασμός & Διαχείριση Προγραμμάτων
  Ανάπτυξη της Υπαίθρου
  Στήριξη της Επιχειρηματικότητας
  Ενίσχυση της Ανάπτυξης
  Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Μέτρο 19 CLLD/LEADER & Προτεραιότητα 4 ΕΠΑλΘ
  Τοπική επιχειρηματικότητα – αγροδιατροφή
  Δικτύωση-Συνεργασία-Συμμετοχή
  Ποιότητα ζωής τοπικού πληθυσμού
  Καινοτομία
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη
 • GEODM
  Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Δυτικής Μακεδονίας
  Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε
  Χαρτογραφικά, Περιγραφικά Στοιχεία
  και Θεματικούς Χάρτες

image Στις 8-10 Μαΐου 2015 η δεύτερη δράση του «Ελάτε να καθαρίσουμε την Ευρώπη» έχει ως στόχο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, εκδήλωση διοργανώνοντας ένα ακόμη Σαββατοκύριακο με δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ευρώπη. Καθώς η κίνηση «Ελάτε να καθαρίσουμε την Ευρώπη» συνεχίζει το έργο της με προϋπάρχουσες πρωτοβουλίες καθαρισμού εξακολουθεί να εμπνέει και νέες δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων.

Η πρώτη δράση συνέβαλε στο να προβληθεί καλύτερα το έργο των τοπικών ΜΚΟ και δημοσίων φορέων, συγκεντρώνοντας 30 συντονιστές σε 23 χώρες για να βοηθήσουν στη μείωση των αποβλήτων. Η εκδήλωση στις 10Μαΐου 2014, κινητοποίησε 400.000 περίπου άτομα, διοργανώνοντας 3916 δράσεις και βοηθώντας στην συλλογή πάνω από 2600 τόνους απορριμμάτων.

image Μαζί με εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς εταίρους, η AICA (Διεθνής Ένωση για την Περιβαλλοντική Επικοινωνία) , και η ACR + , (Ένωση Πόλεων και Περιφερειών για την Ανακύκλωση και τη Βιώσιμη Διαχείριση των Αποβλήτων) , εργάζονται για να καταστήσουν την επόμενη εκδήλωση του «Ελάτε να καθαρίσουμε την Ευρώπη» ένα ακόμα μεγαλύτερο γεγονός, ενθαρρύνοντας μεθόδους που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ως βέλτιστες πρακτικές εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρωτοβουλίες καθαρισμού παρέχουν τη δυνατότητα καταγραφής του όγκου των αποβλήτων που παράγονται, απορρίπτονται ή αποτίθενται με παράνομο τρόπο, καθώς και του αντικτύπου αυτών στο περιβάλλον. Περιφερειακές εκδηλώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προβληθούν τρόποι μείωσης του όγκου των απορριμμάτων μέσω συστημάτων καλής διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και τρόποι μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των παραγόμενων απορριμμάτων.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους: από τοπικές αρχές μέχρι σχολεία, από ενώσεις μέχρι εταιρείες, ακόμη και για πολίτες, είτε αυτοί θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά είτε μέσω μηνύματος στο Twitter στο #CleanupEurope . Η διαδικασία συντονίζεται σε τοπικό επίπεδο από διάφορους περιφερειακούς οργανισμούς που βρίσκονται σε επικοινωνία με τοπικά συντονιστικά κέντρα, και συγκεντρώνει ευρύ φάσμα υποστηρικτών και εθελοντών από όλη την Ευρώπη και γειτονικές περιοχές.

Η εκστρατεία έχει προγραμματιστεί στα πλαίσια του προγράμματος LIFE12 EWWR+ INF/000/459, το οποίο θα περιλαμβάνει και τη σημαντική δράση της διαχείρισης μίας άλλης ευρωπαϊκής εκστρατείας με θέμα τα απορρίμματα, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιορισμού των Απορριμμάτων (EWWR).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.letscleanupeurope.eu ή να απευθυνθείτε στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Coordinators 2015: Lets Clean Up Europe!

Greece

HELMEPA - the Hellenic Marine Environment Protection Association Website: www.helmepacadets.gr Facebook: www.facebook.com/Helmepa Twitter: @HELMEPA Contact: Constantinos Triantafillou Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ΑΝΚΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, 24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ. 676,677), e-mail: info@anko-eunetwww.anko.gr & www.anko-eunet.gr, fax:24610.40210, Φον Καραγιάννη 1-3, 50100 Κοζάνη

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.