- Προωθητικό SPOT του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων-Επενδύσεων & Εξωστρέφειας (ΚΥΕΕΕ)
- Εγχειρίδιο κοινοτικών-καλών πρακτικών για τον κυκλικό τουρισμό
- Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος III «Ψηφιακές Συναλλαγές Β'»
- Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Τα Οινοπέδια των Λιμνών: Οίνος – Τόπος– Άνθρωποι» 27-29 Ιουνίου 2025.
- Newsletter Enterprise Europe Network ANKO, Mάιος 2025
- Διμερής Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας
- Eπιστημονική Ημερίδα την Τρίτη 9/04/2024 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη ΖΕΠ, περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
- Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας Innovation Days 07-09 ΦΕΒ 2023
- Leader 2023-2027 Ενημερωτική εκδήλωση στην Εορδαία (Πτολεμαϊδα)
- Leader 2023-2027 Ενημερωτική εκδήλωση στην Κοζάνη
- Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Τα Οινοπέδια των Λιμνών: Οίνος – Τόπος– Άνθρωποι» 27-29 Ιουνίου 2025.
- Συμμετοχή της ΑΝΚΟ στην Επίσκεψη Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών που πραγματοποιήθηκε στον Κεντρικό και Νότιο Έβρο 15-17 Μαΐου 2025
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής παραγωγών και επιχειρηματιών των νομών Κοζάνης & Γρεβενών σε έκθεση παρουσίασης τοπικών προϊόντων και γεύσεων
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θεματικό εργαστήριο από την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων»
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LEADER
- ΕΣΠΑ Τριμηνιαίος απολογισμός της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων για την στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας
- Ολοκλήρωση υποβολών αιτήσεων χρηματοδότησης για τις Δράσεις ενίσχυσης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ
- ΕΦΕΠΑΕ - Διαδικτυακή εκδήλωση «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027», με θέμα τις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας
- Ορθή Επανάληψη – Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 27/03/2024 για τις Δράσεις «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»
- ΕΣΠΑ 2021-2027: Προδημοσίευση δύο δράσεων ενίσχυσης ΜΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα”
- Εγχειρίδιο κοινοτικών-καλών πρακτικών για τον κυκλικό τουρισμό
- Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Τα Οινοπέδια των Λιμνών: Οίνος – Τόπος– Άνθρωποι» 27-29 Ιουνίου 2025.
- Συμμετοχή της ΑΝΚΟ στην Επίσκεψη Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών που πραγματοποιήθηκε στον Κεντρικό και Νότιο Έβρο 15-17 Μαΐου 2025
- Δελτίο Τύπου - Ενημερωτικό ECOTOURS_FINAL MULTIPLIER EVENT 19/05/2025
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων σύναψης Σ.Μ.Ε ιδιωτικού δίκαιου (Κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου των Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Βοΐου...)
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων σύναψης Σ.Μ.Ε ιδιωτικού δικαίου (ΔΕΥΑ Κοζάνης)
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ Σ.Μ.Ε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών-Κοζάνης)
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ Σ.Μ.Ε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Δήμος Εορδαίας) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ Σ.Μ.Ε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Δημαρχείο Σερβίων)
Η 63η Διεθνής Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, είναι μια ετήσια επαγγελματική έκθεση που διοργανώνεται στη NEA YOΡΚΗ, από 25 έως 27 Ιουνίου 2017, στον Εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center.
Η έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «SPECIALTY FOOD ASSOCIATION», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.
O Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της 63ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «SummerFancyFoodShow 2017» στη Νέα Υόρκη.Ο κ. Παπαδημητρίου, ξεναγήθηκε στο ελληνικό περίπτερο από τον Χρήστο Στάικο, Πρόεδρο του EnterpriseGreece, του οργανισμού που διοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Έλληνες εκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο ο Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της «Fancy Food Association», Φιλ Καφαράκη.
Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε τη σημασία που έχει η έκθεση για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την όσο το δυνατόν καλύτερη διείσδυσή τους στις διεθνείς αγορές. Επισήμανε ότι ο αγροδιατροφικός είναι ένας πολύ υποσχόμενος τομέας με εξωστρεφή χαρακτηριστικά δυναμικής επέκτασης και επιπλέον βρίσκεται στην αιχμή του νέου αναπτυξιακού προτύπου που προωθεί η κυβέρνηση για τη χώρα. Παράλληλα απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και δη στις ανερχόμενες καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.
Η ελληνική συμμετοχή με το μήνυμα «Invest in Taste» αποτελεί την σημαντικότερη στρατηγική δράση σε μια αγορά με τεράστια διασπορά, έκταση και μέγεθος, υπογράμμισε ο κ. Στάικος. Στη φετινή έκθεση, στο Εθνικό Περίπτερο συμμετείχαν 41 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Σε σχέση μάλιστα με το 2015 και 2016, η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 20%.
Η έκθεση «Summer Fancy Food Show 2017» διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «Specialty Food Association», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.
H εταιρεία Κουρέλλαςπου εδρεύει στα Γρεβενά, Δυτική Μακεδονία, συμμετείχε στην έκθεση κερδίζοντας διακρίσεις και εντυπώσεις (Top 5 Organic Food Pro ducts )