• Ecotours
  Ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μετατρέποντάς τες σε εργαστήρια
  για τη συν-ανάπτυξη κυκλικών και βιώσιμων τουριστικών οικοσυστημάτων
 • Επιχειρημάτικα πάρκα
  Συμμετέχουμε. Συνδιαμορφώνουμε το αύριο
  Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα
  Δυτικής Μακεδονίας
 • Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ
 • Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ
 • LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
  LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
  Σχεδιάζουμε μαζί το νέο πρόγραμμα
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη

Πρωτάθλημα Κυπρίνου Λίμνης Πολυφήτου


Leader


 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

 

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και 8 που αφορούν την Ελλάδα  με συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχολιάζοντας τα νέα αυτά προγράμματα, ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan, δήλωσε: «Η προώθηση των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ στις παγκόσμιες αγορές αποτελεί μια ισχυρή και δυναμική απάντηση στη ρωσική απαγόρευση. Η αυξημένη χρηματοδότηση για μέτρα προώθησης θα συνεχίσει να συμβάλει στην αύξηση των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας της ΕΕ στην παγκόσμια αγορά.»

Τα επιλεγέντα προγράμματα από 18 διαφορετικά κράτη μέλη, καλύπτουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα νωπά οπωροκηπευτικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ποιότητας (ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ), τα βιολογικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το κρέας, καθώς και συνδυασμούς διαφόρων κατηγοριών προϊόντων.

Περίπου 17 από τα εν λόγω προγράμματα στοχεύουν την εσωτερική αγορά της ΕΕ και τα υπόλοιπα 24 τρίτες χώρες. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη σειρά προγραμμάτων, όπου σχεδόν τα δύο τρίτα των συστημάτων στόχευαν την εσωτερική αγορά. Τούτο οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στα επιπλέον 30 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο έτος μετά τη ρωσική απαγόρευση των εισαγωγών ορισμένων γεωργικών προϊόντων της ΕΕ, ως μέτρο που θα συμβάλει στην εξεύρεση εναλλακτικών αγορών.

Παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν μονομερώς από τη Ρωσική Ομοσπονδία, το σύνολο των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων της ΕΕ προς τρίτες χώρες αυξήθηκε κατά 2% σε αξία κατά την περίοδο Αυγούστου - Δεκεμβρίου 2014 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι τρίτες χώρες και οι περιφέρειες στις οποίες στοχεύουν τα προγράμματα είναι: η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αμερική, η Νοτιοανατολική Ασία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Αφρική, η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζαχστάν, η Αυστραλία και η Νορβηγία. Επιπλέον, πέντε από τα εγκριθέντα προγράμματα είναι πολυπρογράμματα, δηλαδή περιλαμβάνουν κοινές εκστρατείες προώθησης από οργανισμούς από διαφορετικά κράτη μέλη.

 

Πλήρης κατάλογος των προγραμμάτων και των προϋπολογισμών που εγκρίθηκαν παρατίθεται ΕΔΩ

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.