• Ecotours
  Ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μετατρέποντάς τες σε εργαστήρια
  για τη συν-ανάπτυξη κυκλικών και βιώσιμων τουριστικών οικοσυστημάτων
 • Επιχειρημάτικα πάρκα
  Συμμετέχουμε. Συνδιαμορφώνουμε το αύριο
  Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα
  Δυτικής Μακεδονίας
 • Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ
 • Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ
 • LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
  LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027
  Σχεδιάζουμε μαζί το νέο πρόγραμμα
 • EEN
  To Δίκτυο «Enterprise Europe Network»
  συνιστά μία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  Αποτελεί ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο
  επιχειρηματικής υποστήριξης σ' όλη την Ευρώπη


Leader


 


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφερθούν ή να ανοίξουν υποκατάστημα σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ένωσης.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην Ε.Ε

Πληρωμές, δάνεια & επενδύσεις

Σύσταση & επέκταση επιχείρησης


geodm.gr

image Το Agrockathon, το πρώτο αγροτικό Hackathon που διοργανώνεται στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Ιουνίου 2015 στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν σε επαφή επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και τεχνολόγους της πληροφορικής, ώστε να γίνει ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και να δημιουργηθούν συσκευές και συστήματα ως τεχνολογικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Το Agrockathon απευθύνεται σε 4 κατηγορίες επαγγελματιών:παραγωγούς/γεωπόνους, προγραμματιστές, designers και τεχνίτες, οι οποίοι θα σχηματίσουν τέσσερις ομάδες των 6-8 ατόμων και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ημέρες προκειμένου να δημιουργήσουν μία συσκευή ή ένα σύστημα, τα οποία θα ανταποκρίνονται και θα παρέχουν λύση σε μία πραγματική αγροτική/κτηνοτροφική ανάγκη.

Στο τέλος του τριήμερου Agrockathon, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ομάδων τους, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη κατά την παρουσίαση. Στο Agrockathon θα παραχθούν, τελικά, 5 πρωτότυπα προϊόντα/υπηρεσίες για την αυτοματοποίηση της Κρητικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Επιθυμητό αποτέλεσμα, σε δεύτερο χρόνο, για τους διοργανωτές του Agrockathon, είναι να δημιουργηθούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, startups ή εταιρείες που θα ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην αγροτική τεχνολογία και να υλοποιήσουν τις ιδέες που αναπτύχθηκαν στο Agrockathon σε προϊόντα.

Κάποια παραδείγματα ιδεών για προϊόντα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα είναι: α) επιτήρηση της αγροτικής/κτηνοτροφικής παραγωγής (π.χ. τηλε-επιτήρηση θέσης και κατάστασης ενός κοπαδιού), β) εκσυγχρονισμός υπαρχουσών συσκευών χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες (π.χ. τηλεχειριζόμενο σύστημα άρδευσης), γ) πλατφόρμες ανταλλαγής πληροφοριών για καλύτερο συντονισμό παραγωγής και διανομής (π.χ. ποια αγροτικά προϊόντα παράγονται στο νομό τον συγκεκριμένο χρόνο), δ) συσκευές που θα καταγράφουν τις συνθήκες κατά την μεταφορά των προϊόντων (π.χ. αν τα προϊόντα αλλοιώθηκαν κατά τη μεταφορά τους), ε) συσκευές που θα δίνουν στοιχεία σε έναν μελισσοκόμο (π.χ. πόσο μέλι υπάρχει στην κυψέλη ανά πάσα στιγμή).

Για συμμετοχή στο Agrockathon oι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ιδέες και να ενημερωθούν για σύγχρονες καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως για την ενίσχυση και την εξέλιξη του αγροτικού τομέα μέσω του blog που έχει δημιουργηθεί από τους διοργανωτές του Agrockathon.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ και μέλος του δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, στηρίζει την πρωτοβουλία Agrockathon. Το ΕΚΤ θα συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού, παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη και επιπλέον θα παρέχει στοχευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης, πρόσβασης σε χρηματοδότηση και διαχείρισης της καινοτομίας, σε επιλεγμένες ομάδες νικητών των οποίων τα προϊόντα παρουσιάζουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

image

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟΜέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου«Enterprise Europe Network - Hellas»

Φον Καραγιάννη 1-3 50100 Κοζάνη Τηλ.: +30 24610 24022 Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/http://www.enterprise-hellas.gr/

Το Enterprise Europe Network - Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network - Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.


ANKO AE Social Media

 

ANKO SA Facebook  ANKO SA LinkedIn  ANKO SA Instagram  ANKO SA Youtube

Χρησιμοποιώντας αυτή την σελίδα, συμφωνείτε στη χρήση των cookies.